~kEk CaWaN cOkLaT~
- BAHAN-BAHAN:
- Mentega - 170gm
- Tepung Gandum - 230gm
- Tepung Penaik - 1 sudu kecil
- Telur - 3 biji
- Serbuk Koko - 80gm
- Dadih asli (Yogurt) - 100gm
- Susu Cair - 100ml
- Gula Kastor - 180gm
- Esen vanilla - 1sudu kecil
- Hiasan A:Keju Krim, Madu, Krim
- Hiasan B:Coklat Warna, Kismis,Coklat Butang
CARA-CARA PENYEDIAAN:
- Pukul gula dan Mentega hingga kembang.
- Masukkan telur satu demi satu dan juga esen vanilla.
- Masukkan tepung serbuk koko dan juga serbuk penaik sedikit demi sedikit hingga habis.
- Masukkan dadih asli , susu cair sedikit demi sedikit hingga habis.
- Dibakar pada suhu 180°c selama 15 minit.
Older Post | Newer Post