Aku Adalah Aku...
~kEk CaWaN cOkLaT~
Wednesday, November 30, 2011 @ 12:00 PM | 0 Comment [s]

BAHAN-BAHAN:

  • Mentega - 170gm
  • Tepung Gandum - 230gm
  • Tepung Penaik - 1 sudu kecil
  • Telur - 3 biji
  • Serbuk Koko - 80gm
  • Dadih asli (Yogurt) - 100gm
  • Susu Cair - 100ml
  • Gula Kastor - 180gm
  • Esen vanilla - 1sudu kecil
  • Hiasan A:Keju Krim, Madu, Krim
  • Hiasan B:Coklat Warna, Kismis,Coklat Butang
    CARA-CARA PENYEDIAAN:
  • Pukul gula dan Mentega hingga kembang.
  • Masukkan telur satu demi satu dan juga esen vanilla.
  • Masukkan tepung serbuk koko dan juga serbuk penaik sedikit demi sedikit hingga habis.
  • Masukkan dadih asli , susu cair sedikit demi sedikit hingga habis.
  • Dibakar pada suhu 180°c selama 15 minit.


Older Post | Newer Post


Story About Stuff Links




Thanks