Aku Adalah Aku...
Saje suka-suka
Saturday, July 2, 2011 @ 7:28 PM | 7 Comment [s]

assalamualaikum sahabat2..

semalam fadh outing dengan ily pegi jusco.. 
tujuan outing nak beli fail kat tesco.. 
tapi bila sampai tesco,, 
fail setebal 50mm yang dicari telah habis dek kerana pelajar2 telah memborong habis fail2 tersebut..
tp sebelum tu kami pergi jusco dulu.. 
fadh nak pergi kedai daiso (kedai barangan jepun).. 
waktu  cuti semester dulu, angah bawak fadh gi ukur jusco..
 angah la yang mule2 kenalkan fadh pada kain yang bernama 'felt'..
 angah cakap kain ni boleh buat kraftangan..
 contohnye buat beg, kotak tisu, bantal dan lain-lain. so, angah pon borong banyak2 kain 'felt' ni..
 huhu..
 ade la dalam RM 50 abes beli kain felt je.. 
x caye? haa.. 
ni gmbr angah dengan kain2 feltnye.. 
huhu.. 

haa..
banyak kn?


so, semalam fadh pon outing beli kain felt.. 
nk buat ape x tau lg.. 
masuk je kedai tu, terus amek barang2..
 pastu terus gi kaunter pembayaran..
 haa, lupe pula, kat kedai daiso ni, semua barang RM 5 termasuklah beg kertas.. 
barang2 yang fadh beli x de la sebanyak yang angah beli.. 

barang2 yg diperlukan..


wah.. 
gembiranye hati bila da beli kain felt.. tapi tak tau nk buat ape dengan kain ni..
 so,, balik bilik,, simpan dulu kainnye.. 
malam tu baru fadh buat,, 
fadh buat bantal.. tapi bantal yang fadh buat x de la secantik dan sekemas yang angah buat untuk fadh,,, 
hehe...
 ini lah hasilnye..
 ade la dalam 4 jam fadh spend time buat bantal ni.. lambat sungguh.. 
al maklmlah.. 
org x pandai menjahit la katakan..

ni yang angah buat..

ni yang fadh buat untuk kak na..

cuba compare yang angah buat dengan fadh buat.. 
mesti la yang angah buat lagi cantik dan kemas.. 
fadh x pandai menjahit macam angah.. 



erm...
setakat ini sahaja yang sempat fadh coretkan.. 
sekian..
^_^



Older Post | Newer Post


Story About Stuff Links




Thanks