Aku Adalah Aku...
Jahatnya Kamu!!
Wednesday, February 6, 2013 @ 9:30 AM | 0 Comment [s]

Assalamualikum.... ^__^

Alhamdulillah, masih lagi diberi peluang untuk hidup di dunia ini... sekadar ingin berkongsi.. fadh ada baca buku Art Of Deception... dalam buku tu banyak sangat perkara yang kita tak tahu mengenai Israel.. Banyak sangat yang fadh baru tahu...

Antaranya yang selalu fadh guna dan tengok ialah:

1. produk Amway
2. McD
3. Colgate
4. M&M
5. Mars
6. Snikers
7. Milo
8. Disney
9. Universal Studios
10. Johnson & Johnson

huhu... banyak sangat kan?? sebenarnya banyak lagi... sangat banyak.... fadh cuba untuk mengelakkan diri daripada melihat dan membeli barabg2 Israel.... so, ayuh! kita sama2 BOIKOT mereka.. mungkin ramai yang kata xde effect pun BOIKOT mereka.. tetapi pada pandangan fadh, setidak-tidaknya kita telah membantu sedikit dalam menghalang duit kita disalurkan untuk kekejaman mereka terhadap saudara kita di Palestin, Gaza, Syria, Iraq dan Malaysia.. fadh mintak sangat jasa baik sahabat2 sekalian agar berhati-hati dalam membeli sesuatu barang di kedai... kerana sesungguhnya Israel telah menguasai ekonomi global... mungkin susah bagi kita untuk mengelaknya, tetapi setidaknya kita ada memberi sumbangan dalam usaha menghalang duit kita untuk memusnahkan saudara kita sendiri!!!! Allahu Akbar!!!!

rasanya setakat itu sahaja... Sesungguhnya ujian itu sangat MANIS... sahabat-sahabat sekalian, fadh mohon doakan fadh diberi kekuatan dan tabah dalam menghadapi ujian ye... moga kita semua dapat berjumpa di Jannah di akhirat kelak... Ameen.... 
terima kasih semua....
Uhibbuki fillah abadan abada....
^_______^

~PANCAKE~
Friday, December 21, 2012 @ 1:02 AM | 0 Comment [s]

Assalamualaikum semua...

Hari Jumaat merupakan hari terbesar umat Islam.. marilah kita menyambutnya dengan memperbanyakkan sunnah2 Rasulullah.. antaranya mandi sunat hri jumaat, baca surah Kahfi dan potong kuku... Hari tu tengok rancangan 30 minit Ustaz Don.. ustaz Don kata dapat pahala potong kuku hari Jumaat hanya sampai Solat Jumaat sahaja.. lebih daripada tu dapat pahala membersihkan diri... maknanya, klu potong sebelum solat waktu Solat Jumaat, kita akan dapat 2 pahala, iaitu hari jumaat dan bersihkan diri.. sama2 kita amalkan... InsyaAllah... ^__^

jauhnye pusing.. huhu.. sebenarnya nak cerita yang ni.. 

Pagi semalam (Khamis) dan pagi sebelumnya (Rabu) saja la try buat pancake Sri Kaya... Hari pertama buat, alhamdulillah jadi... resepinya fadh ambil dari blog Che Mat Gebu.. (http://www.tiffinbiru.com/2011/06/seri-kaya-pancaketembam-nyaaa.html).. terima kasih Che Mat Gebu kerana berkongsi esepi yang sedap ni.. tapi fadh buat tidak segebu yang Che Mat Gebu buat..

my first trial (Rabu)... bawah ni gambar pancake yang pertama fadh buat...

along kata xgebu.. huhu..

keesokan harinya (Khamis).. along suruh buat lagi.. along kata buat banyak2.. doublekan resepi.. hehe.. fadh pun taat la.. doublekan resepi tu... ini lah hasilnya... lagipun ramai orang, so adelah yang tukang habiskan nti.. hehe..

banyakkan?? huhu..

much better than before.. gebu la sikit.. :)

yang ni fadh punya.. 
yum3.. 
^_^

sekian sahaja... wassalam..









Older Post


Story About Stuff Links




Thanks